Français Anglais Nederland
Choice of the language   er is nog tijd om te boeken van uw verblijf ...

Leuke activiteiten omliggende gebieden.
Erfgoed en geschiedenis

Le Pailly De Pailly (5km) Het kasteel, door Gaspard recontruit Saulx Tavannes wapenbroeder van François 1e in 1563 na de vernietiging ervan en het verbranden van het dorp als vergelding door de protestanten op Sint-Bartholomeus. Het is een wonder van klassieke Renaissance-architectuur, met torentje dag en open haarden, waarvan er een is versierd met een bas-reliëf van de allegorie van Pegasus. Met een botanische rondleiding werd het eigendom van de staat in 1963 en een historisch monument.

Chalindrey (8km) In aanvulling op zijn hok, historisch monument, is er sterk in het land van de heksen. (Bijnaam van de inwoners van Chalindrey) is op de berg bij 473 meter Cognelot dat werd gebouwd na de val van 1870 een boek militaire zegt "Fort Vercingetorix 'gedeelte van de inrichting van generaal Sere de Rivières. Deze sterke arrestatie van een oppervlakte van 29 hectare moet in staat zijn om de bescherming van een leger te waarborgen en de belangrijke spoorwegknooppunt en Chalindrey indienen controle. Het was op die plek, waar werd gezegd dat de duivel "fouletot" geleefd en georganiseerd met heksen sabbatten. In 1598, werd Clement veroordeeld Rabiet Chalindrey en Pierre Clerget Pailly om later te worden verbrand om te gaan met de duivel.

Langres Langres neemt de horizon bezaaid met de muren van twaalf ronden van artillerie en haar citadel die voortvloeien uit de torens van de kathedraal van Saint Mammès. Het was het kapitaal van Lignons (Andemanunum) tot de Gallo-Romeinse en vervolgens koninklijke burcht.
Denis Diderot, onder andere auteur van de encyclopedie, werd geboren in 1713.

Spiritualiteit

Notre Dame des Bois te Violot (3 km van huis)

Langres Volgens het verhaal van de graaf van Pul Biver in zijn boek "Apostel en mystieke" is het 09 september 1909 dat Lamy was de Vader, de Heilige Maagd, de missie te stichten een congregatie en een religieuze bedevaart in het hout van de Haute Marne, terwijl de aankondiging van de Oorlog van 1914. Op dat moment was op de aangewezen plaats, een schuur, die als schuilplaats voor jagers en houthakkers. Vandaag heeft de erg steile toegang tot de site is gemarkeerd met een kruis te dragen. In de clearing ontdekten we een openlucht altaar en een kapel ingericht met veel ex-voto.
Een bedevaart vindt plaats op de zondag het dichtst bij de feestdag van de Geboorte (8 september)Nieuwsgierigheid

De rek van Langres

De spoorlijn Parijs-Mulhouse werd geopend in 1858.
Voor topografische redenen, het station van Langres moest worden gebouwd in de vallei van de Marne.
Langres L'accessibilité naar de stad die het hoogst is 132 meter, moest de oprichting van de eerste rack spoorweg Frans, onder auspiciën van de gemeentelijke spoorwegen Langres. Het nummer, met een lengte van 1.475 km, werd het metrieke maaswijdtemeter.
Ingewijd op 6 november 1887 stoom tractie, het was stroomstoten met 600 volt continue in mei 1935.
De lijn blijft om gebruikt te worden permanent in februari 1971 .
Een van de 3 auto Jeumont noemen "de Zouille" door Langrois, is zichtbaar op de site van het grote station.


De lijn Chalindrey Gray (44,9 Km), geopend in juli 1858, Rivière-le-Bois langs de vallei van de Resaigne dan de Saulon. Het is ingesteld affermage bij de Societe Generale des Chemins de Fer Economiques in 1934.
Presenteren winter 1970 de omnibusrekeningen 3 worden overgedragen dagelijks op de weg. De lijn is niet déferrée maar de operatie is doorgegaan, omdat wegens de slechte conditie van de keermuur van Leffond.


Viaduc
Chaumont viaduct in de postzegel
Valid XHTML 1.0 Strict