Français Anglais Nederland
Choice of the language
  er is nog tijd om te boeken van uw verblijf ...

Activiteiten omgeving


We zijn op het keerpunt geweest tussen de Noordzee en de Middellandse Zee de ontdekking van de bron van de Marne biedt de gelegenheid (soms) van een heel mooie lopen en een les ingelicht door geologie. Deze langs eveneens de mogelijkheid om te ontdekken de spelonk waar de leider gaul sabinus en zijn echtgenote epoline woonde in geheim over tien jaar voordat zij worden onthoofd door Romain.


Water en bossen spelen een belangrijke rol in de Haute-Marne en in het bijzonder in het zuiden van deze regio bekend als de 4 meren.
Forêt Dit leidt tot een bos flora en fauna van grote variëteit en kwaliteit, en grote kansen voor .
Na de kalksteen plateau van Langres, de aarde is nat en lemig, en bezaaid met poelen, waardoor de ruimte voor de fok. Verschillende rivieren, zoals de Marne, Aube en de Maas hun bron. We zijn op de lijn te verdelen de wateren tussen de Noordzee en de Middellandse Zee .

Hengelsport

la pêche 900 km van de waterwegen worden geclassificeerd als 1e klasse, waar u kunt tease forel en vlagzalm, en een 800 km in de 2de categorie toestaan visserij op baars, snoek en snoekbaars.
In grote meren, reguleren het Canal de la Marne à la Saône, vissers jacht vaststelling van de roofdieren, snoek en karper. Federatie voor de visserij en de bescherming van het aquatisch Tel: 03.25.32.51.10

Jagen

Met 250 000 ha bossen, die de helft van haar grondgebied, de Haute-Marne wordt beschouwd als een van de meest spel in Frankrijk. Het is het land van wilde zwijnen, herten en grote herten.
Chasseurs je woud van Arc-en-Barrois het grootste gebied van de jacht op groot wild in Frankrijk. Federatie van jagers Haute Marne Tel: 03.25.03.60.60

la vannerie Bekkens omliggende wetlands bevorderd uit de zeventiende eeuw de productie van rieten manden voor. Fayl Billot is de hoofdstad van basketwork niet alleen de gemeente is de enige Nationale School voor Osiériculture en Mand van Frankrijk, maar heeft ook een fifty-osiériculteurs basketmakers basketmakers of ambachtslui. Het artikel mandenmakerswerk buiten haar utilitair doel om een decoratieve en siertuin, deze gemeente nodigt u uit om de osiériculture via wandelingen en activiteiten in en om je de kunst van omvlechten.

Wandelen

De wandel-en mountainbike de "Vallon de la Resaigne" door het dorp. U zult ontdekken meer dan 14 km van uiteenlopende landschappen Resaigne randen van de platen van de boerderij "Soc."

Speleologie

De grot Coublanc (niet gebruikt) is een kleine holte met karst herhaling in een grote weide aan de voet van een klif. Het heeft een grote populatie vleermuizen die de noordelijke grens van de distributie.

 Soort aanwezig: 
	   Grand Murin  (Myotis myotis)
			Grand Rhinolophe (Rhinolophus ferrum-equinum)
			Minioptère de Schreibers (Miniopterus schreibersi)
			Petit Rhinolophe (Rhinolophus hipposideros)


Altijd nuttige links

Wandelen en fietsen
Specialty Gourmet
Museum messenmakerswer
Natuurlijke site
Kasteel
Abdij

Toeristische

Weervoorspelling in 10 dagen
Valid XHTML 1.0 Strict