Français Anglais Nederland
Choice of the language   er is nog tijd om te boeken van uw verblijf ...

SITUATIE
Het huisje is ideaal gelegen in de Haute Marne, een land van de geschiedenis van de Gallo-Romeinse. Langres was inderdaad de hoofdstad van de mensen van Lignon. In de Middeleeuwen, Langres was de zetel van een bisdom, die drie belangrijke provincies Champagne, Bourgogne en Franche-Comte gedekt. Onder Karel de Grote, een aantal van deze bisschoppen waren van Missi Dominici.
Verschillende rivieren zoals de Marne, Aube en de Maas zijn geworteld in het gebied. In 1900 werd besloten om vier kunstmatige meren bedoeld om het kanaal van de Marne naar de Saône-feed op te bouwen.
Het water en het bos zijn er dan ook een belangrijk en vooral in het zuidelijke departement. Dit leidt tot een verscheidenheid aan flora en fauna van de kwaliteit, die grote kansen bieden voor buitenactiviteiten.
Gelegen op een klif Rivières le Bois (Riviera) domineert de recidiefbloedingen en uitgestrekte bossen vol wild.
Dit landelijke dorp in de dertiende eeuw behoorde tot het huis van Tri roerend goed. De oorlogen van de vijftiende eeuw hebben geleid tot de ondergang van de weinige mensen die overleefden en de Heer had hen te bevrijden door een charter van 10 juni 1488 op voorwaarde dat ze voor elk jaar te betalen door het vuur en de drie verdiepingen vier pence te betalen twee keer dag van carnaval en de dag van Saint Remy.
In 1515 Peter Lord voor Chabut al een deel van Coublanc, kocht land en de heerschappij van Rivières le Bois. Ze bleven een eeuw in het bezit van deze familie, die vervreemd in 1615. De veertiende-eeuwse kerk gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Geboorte heeft een kapel genoteerd op de inventaris van historische monumenten van 21 november 1925. De gotische koor bevat een oculus en een gesneden zwembad.

"Lé'table", die is gelegen aan 25 rue de la Perrière, is een van de weinige huizen in het dorp zonder mitoyennté. Ze komt uit een oude boerderij onlangs gerestaureerd om te worden geclassificeerd als 4 sterren door Gites de France. GPS coördinaten: 47 ° 44 '21 "N, 5 ° 26 '27" E

Genesteld in de groene regio van de vier meren, Rivières le Bois, rustig dorp op een ideale locatie vlak bij het treinstation Culmont Chalindrey Langres en sluit ten zuiden van de snelweg A31.

De kaart is als bijlage hieronder.


Grotere afbeelding


Valid XHTML 1.0 Strict