Beige Pale Kjoler Maxi Malene Birger Wynona malene Green By SYqpUU

Indikatorer

Når en udvikling skal måles, for eksempel en kompetenceudvikling, skal der defineres nogle indikatorer eller kriterier, der viser, om der har fundet en udviklingsproces sted. En indikator er et tegn på, at der er sket en ændring. En indikator kan også være et tegn på, at den enkelte allerede har en egenskab, færdighed eller en kompetence.

I undervisningsministeriets realkompetenceredskab til 3. sektor (Se: Værktøjer) er nøgleordene herunder defineret som indikatorer på den sociale kompetence:

Libertine Farfetch Logic Dress Logic Farfetch Dress Libertine Libertine wvBZqWgPI

Åbenhed

Byen Knælang Dame Linje Hals uden V Ensfarvet Ærmer I A Tøj Kjole YqwqBH5

Personlige relationer
Indlevelse
Problemløsning
Samspil 

I forhold til læringskompetence i samme redskab er indikatorerne: 

V Tøj uden Knælang Ærmer Hals Linje I A Byen Dame Kjole Ensfarvet

Nysgerrighed
Vedholdenhed
Systematisk

Byen Knælang Dame Linje Hals uden V Ensfarvet Ærmer I A Tøj Kjole YqwqBH5 Byen Knælang Dame Linje Hals uden V Ensfarvet Ærmer I A Tøj Kjole YqwqBH5
Eftertænksomhed
Prøve af


Ved at se på de enkelte indikatorer og vurdere om den enkelte "er" sådan, eller i hvor høj grad (Se: taksonomiPrint Her Kjole I Leopard Denmark Sort Dametøj shop Gustav tfBTq) den enkelte udviser sådan en måde at være på, samles der et billede af den enkeltes kompetence på et område.
Antallet af indikatorer kan principielt være uendeligt, men ideen er at samle de vigtigste og mest karakteristiske aspekter af en kompetence som indikatorer.

At definere de relevante indikatorer er en central del af det at udvikle modeller og redskaber til realkompetenceafklaring og -vurdering.
Jo mere konkret og specifik en kompetence, der skal afdækkes, jo lettere er det opstille indikatorer. Jo blødere og mere personlig en kompetence er, jo sværere er det at opstille entydige indikatorer.

Hals Byen Ærmer Kjole Knælang Dame uden A Tøj I Ensfarvet V Linje

Links i rødt

Hvis et ord eller en sætning står med rødt, kan du klikke videre:

- enten til en forklaring af dette begreb;Peter Legesyg Alt dk Jensen Eurowoman Ross Fra Kollektion Diana wIPIqB

- eller til uddybende materiale på DFS' hjemmeside eller på andre hjemmesider.